Hvordan starter man en samtale?

En risiko ved at starte en samtale op med andre er, at man får udstillet sin uvidenhed eller lader sin opfattelse skinne igennem. Gudskelov har jeg en del selvironi, for begge dele sker ofte for mig. F.eks. i går, da jeg på empatisk vis ville vise forståelse for en ung køkkenassistent, der virkede noget usikker. Jeg fik spurgt ham, om det var hans første dag, og at dømme efter hans ansigtsudtryk, ramte jeg lidt ved siden af.

Derfor prøver jeg ofte at stille spørgsmål, der er mere neutralt ladede, og øvelse gør vel mester? Jeg kunne f.eks. have spurgt den unge mand hvor lang tid, han havde arbejdet der. Eller hvornår han var startet… det inspirerede mig, til at lave denne oversigt. Jeg håber du kan bruge den.

Mange hilsener Therese

P.S.: Bliv bedre til at samtale og styrk dine smalltalk skills hjemme i din stue med mit onlinekursus, der består af 8 videoer og 8 worksheets. Du kan tage gennemføre kurset på en eftermiddag, eller drypvis når det passer dig! Kurset kan købes her

P.P.S.: Har du lyst til at høre mere fra mig, så følg mig på Facebook, Instagram eller tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få en gratis pdf-version af min minibog “Sådan styrker du dit netværk”.

hvordan starter man en samtale.png