Øvelse - vend dine tanker

Vend dine tanker.png

I mandags havde jeg en faciliteringsopgave, der var ekstra vigtig for mig. Om morgenen var jeg ærligt talt ret nervøs. Der var meget på spil for mig. Jeg ville gerne yde værdi. Jeg ville også gerne synes det var sjovt. Og jeg ville også gerne synes, at det gik så godt, at jeg kunne sælge endnu flere af den slags opgaver.

Jeg var klar over, at jeg ikke ville yde mit bedste, hvis jeg tog nervøsiteten med i tasken. Derfor gik jeg og tænkte på, hvordan jeg kunne minimere min nervøsitet. I den forbindelse, kom jeg til at tænke på, at nogen havde fortalt mig, at folk der er vant til at performe meget, betragter nervøsiteten som en spændthed, der hjælper dem med at yde deres optimale.

I mangel af bedre, forsøgte jeg den strategi. Jeg begyndte også at tænke på en kær veninde, der holder rigtig mange foredrag, der havde brækket sig hver gang, inden hun skulle på i starten. Så slemt var det jo ikke, så jeg legede med tanken om, at det nok ”bare” var spændthed. Da jeg mærkede efter, var det lige præcis hvad det var. En spændthed, og en erkendelse af, at det var særlig vigtigt for mig.

I dag har jeg lavet en del overspringshandlinger. Det slog mig, at jeg kunne opfatte det som, at jeg gør mig klar mentalt til arbejde effektivt. Hvilket, udover at være en mere selvkærlig retorik, er sandheden.

ØVELSE: er der områder i dit liv, hvor du kan omskrive en negativ ladet følelse/handling til noget, der understøtter dine mål?

Hav en god dag,
Therese

P.S.: Har du lyst til at høre mere fra mig, så følg mig på Facebook, Instagram eller tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få en gratis pdf-version af min miniguide “Sådan styrker du dit netværk”.