Vil du sikre optimal læring af ny viden? Så skal du måske til at undervise andre!

Lær ved at lære fra dig.png

Det er nemlig sådan, at den rolle, du indtager, er det niveau du lytter på, når du indtager ny viden. Hvis du f.eks. allerede har planlagt, at du skal videreformidle stoffet når du lærer det, vil du indtage en mere professionel tilgang til stoffet.

Når jeg ser foredrag og indlæg i dag, kigger jeg hele tiden efter interessante pointer og vinkler, som jeg kan anvende og referere til på mine workshops for at holde mig selv opdateret. Det gør, at jeg forholder mig mere til, hvad der bliver sagt i forhold til før, hvor jeg gjorde det som ren fornøjelse.

DERFOR: næste gang du vil lære noget nyt, så sæt dig for, at du skal forklare det til andre. På den måde sikrer du, at du VIRKELIG lærer det.